Як смажити печінку, щоб вона була м`якою та не гірчила - треба всього один інгредієнт

Часто буває так, що після приготування печінка виходить сухою та гірчить. Цього можна уникнути, якщо додати до неї протилежні за смаком інгредієнти, до прикладу, цибулю чи навіть яблука. Вони чудово відтіняють гіркоту, а саму печінку роблять соковитою, ароматною та м`якою, передають Патріоти України.

Рецепт смаженої печінки з яблуками був опбулікований в одному з кулінарних блогів (zefirok_for_you) в Instagram.Важливий момент: перед початком приготування печінку слід обов`язково очистити від плівок, протоків та жовчу. Саме у них міститься найбільша кількість гіркоти.

Інгредієнти:

  • печінка куряча – 400 г
  • яблука – 2 шт
  • цибуля – 2 шт
  • борошно – 2-3 ст. л.
  • паприка копчена – 1 ч. л.
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

1. Порізати яблука кільцями, очистити від серединки, після – обсмажити на сковорідці з обох боків на олії. Перекласти в тарілку.

2. Порізати цибулю кільцями і обсмажити у цій же сковороді, де смажилися яблука. Смажити до золотистості.

3. Печінку очистити від плівок, обваляти у борошні і також обсмажити до готовності. 4. Коли печінка готова, додати до неї яблука та цибулю, а також сіль, перець та паприку. Смажити 2-3 хвилини.

Буде золота! Чому знов очікують здорожчання гречки в Україні

субота, 1 листопад 2025, 12:42

Врожай гречки в Україні в 2025 році на 15% нижчий, ніж роком раніше, що не є проблемою для внутрішнього ринку, проте призведе до росту цін через ажіотажний попит, спровокований ЗМІ, заявив директор спілки "Борошномели України" Родіон Рибчинський, перед...

Є простий секрет! Як зупинити нічну тягу до їжі

субота, 1 листопад 2025, 9:49

Час спати, а все, про що ви можете думати, це чипси та печиво у вашій кухонній шафці. Хоча немає нічого поганого в тому, щоб перекусити солодким або солоним, вживання їжі перед сном може сприяти кислотному рефлюксу або розладу шлунка. А нічна тяга або ...